- ATLANTIS FISHING (Prologic, Shimano, Okuma, Trabucco, Ron Thompson, Savage Gear, Big Carp, MMX)
Kedves Horgásztársunk! Tisztelt Partnerünk!
A Mad Cat kínálatában a kuttyogató harcsázáshoz szükséges, itthon néhány évvel ezelőtt még ismeretlen, mára azonban már rendkívül eredményesen használt felszereléseket találunk. Valószínűleg nincs olyan kuttyogató horgász, aki ne ismerné a Clonk Teaser nevét, amely a Mad Cat egyik legnépszerűbb és legsikeresebb terméke: ez a kuttyogató "harcsamágnes" többszörösére emeli a fogás esélyét!
A mai hírlevelünkben a Mad Cat kuttyogatáshoz tervezett horgászeszközeit szeretnénk bemutatni. Kérjük, olvassa el!

Üdvözlettel: MadCat csapata
LaNiTex Kft.
Mad Cat kuttyogatás eszközei
A kuttyogatáshoz elengedhetetlen, a módszer nevét is adó eszköz a kuttyogató fa. A Mad Cat különböző típusokat kínál, különböző helyzetekre: A Black Klong egy gyors, erős hangot kiadó, ergonomikus nyelű, rendkívül könnyen kezelhető kuttyogató, amely a kevésbé gyakorlott harcsázók kezében is szép hangot ad.

A MadCat Classic kuttyogató egy darab keményfából készült, ragasztott vagy csavarozott rész nélkül. Közepes méretű, domború fejjel készült, amely kevésbé fröcsköl, mint a lapos fejű kuttyogató. Tapasztalt harcsások számára ideális kuttyogató.

A Deep Water kuttyogató kimondottan nagy mélységű vizekre való, ha igazán erős hangot, nagy lökéshullámot akarunk kelteni, akkor ez az egy darabból, kézzel készült, lapos fejű kuttyogató a tökéletes választás. A kezdők is nagyon könnyen eltalálják az ideális hangot ezzel a fával.

A magyarországi kuttyogatók számára forradalmi áttörést fog hozni a Clonk Teaser harcsamágnes használata. Ez a kuttyogató ólom-műcsali egy olyan újdonság, amely az ősi magyar kuttyogató halászok régen már használt ötleteit és módszereit önti modern formába: közismert, hogy a halászok szívesen kötöttek piros bojtot a horog és az ólom közé, hogy ezzel is feltűnőbbé, vonzóbbá tegyék a csalit, valamint a régi halászok is a kezükben fogták vagy a kuttyogató nyelére tekerték a zsinórt és a csalit folyamatosan fel-le mozgatták.
A Clonk Teaser harcsamágnes egy festett, nagy szemekkel ellátott ólom testből áll (100 és 150 grammos változatban kapható), amelyről lágy, gumiszerű csápok lógnak. Ezen csápok egy része színes gyöngyökkel van ellátva, amelyek a vízben mozgás közben finom zörgő hangot hallatnak, amely a látványon túl plusz csalogató ingert jelent. Az ólom belsejében egy nagy teherbírású, duplán fogott fonott zsinór fut, amely felül egy erős zárt karikához, alul egy kifogástalan minőségű, szuper erős és hegyes hármashoroghoz van hurkolva. A hármashorog néhány centiméterre a csápok alá lóg, erre tetszőleges természetes harcsacsalit tűzhetünk, így olyan kuttyogató csalit kapunk, amely látványával, mozgásával, hangjával, vibrációjával és illatával is csábítja a harcsákat.

2017-ben jelent meg a Clonk Teaser Glass Ghost színű változata, amely a színén kívül annyiban tér el a "hagyományos" Clonk Teaserektől, hogy a gyöngyök üvegből vannak, így még intenzívebb hangot keltenek.

2018-as újdonság a magyar vizeken is rendkívül népszerű és sikeres eredeti Clonk Teaser A-STATIC verziója, gumis bevonattal ellátott testtel és egyeshorgokkal, a harcsát riasztó elektromos mező minimalizálása érdekében. Figyelem: a gumis bevonat a horgon több hal megfogása után lekophat. Különböző méretű csere horogrendszerek kaphatók. Horogméretek a kész A-STATIC Clonk Teaseren: 10/0 + 8/0.

A Clonk Teasert lehet horgászbottal is emelgetni, leghatékonyabban azonban úgy tudjuk mozgatni és a kapó harcsának bevágni, ha a zsinórt kézben tartva vezetjük a csalit. Természetesen a kapás, majd az azonnali bevágás után el kell engedni a zsinórt. Hagyományos horgászbotok használata esetén a zsinór ilyenkor nagyon könnyen a gyűrűkre tekeredhet, aminek végzetes következményei lehetnek: zsinórszakadás, bottörés, halvesztés, de akár az egész felszerelés elvesztése is.

A Mad Cat Inline belső zsinórvezetésű botokkal ez nem fordulhat elő! Ezeken a 2,10 m hosszú, nyélben toldós horgászbotokon ugyanis nincsenek gyűrűk, a zsinór az orsó felett mintegy 70 cm-rel a bot belsejébe kerül, és a spiccnél bukkan újra elő. Természetesen a be- és kivezetési pontok SIC betéttel vannak védve a zsinór koptató hatásától. A botok 20-30 lbs tesztgörbével rendelkeznek, rendkívül erős, ugyanakkor rugalmas, masszív nyéllel és orsótartóval vannak ellátva. Peremfutós és multiorsóval egyaránt használhatók, a kuttyogatás mellett nagyon praktikusak olyan helyeken, ahol sűrű ágak, bokrok közt akadhat el a zsinór vagy a gyűrűk. A botokhoz a zsinór behúzását segítő befűzőt mellékelünk.

A belső zsinórvezetésű kuttyogató botok legmagasabb minőségű képviselője a MadCat White Inline bot, amely csúcsminőségű alkotórészekből szerelt, kiváló akciójú harcsázó horgászbot!

2018-tól a Black és a Green sorozatoknak is van Inline tagjuk, mindenki talál a pénztárcájának megfelelő árkategóriájú modellt!

Minden magyar kuttyogató horgásznak jó szívvel ajánljuk, hogy próbálja ki a kuttyogatásnak ezt a módszerét, amely minden eddiginél eredményesebb harcsahorgászatot biztosít!
Természetesen a Mad Cat kínálatában megtalálható minden további olyan felszerelés, kiegészítő is, amely a sikeres kuttyogatáshoz szükséges.
VIDEÓ: KUTTYOGATÁS CLONK TEASERREL - OKTATÓFILM
MadCat CLONK TEASER harcsamágnes (kuttyogató ólom-csali)
MADCAT A-STATIC CLONK TEASER
Az eredeti Clonk Teaser A-STATIC verziója, gumis bevonattal ellátott testtel és egyeshorgokkal, a harcsát riasztó elektromos mező mini- malizálása érdekében. Figyelem: a gumis bevonat a horgon több hal megfogása után lekophat. Különböző méretű csere horogrendszerek kaphatók. Horogméretek a kész A-STATIC Clonk Teaseren: 10/0 + 8/0.
MADCAT A-STATIC CLONK TEASER
Madcat A-STATIC RATTLIN' TEASER SPINNER körforgó villantó - 2018-as újdonság
MadCat INLINE RATTLER vertikális wobblerek
Valószínűleg a legelső olyan wobbler, amit kimondottan az európai harcsa horgászatára fejlesztettek ki! Gyors rezgésének köszönhetően a belsejében elhelyezett golyók nagyon intenzíven csörögnek! Sokszor, sokféle vízen, újra és újra kipróbálták a MADCAT teszthorgászai – egyszerűen minden, a piacon kapható más műcsalit lever! A 90 grammos változat ideális a pergető horgászathoz, az új 110 grammos méret pedig a vertikális emelgetéshez! A 110 grammos változattal a nagyobb mélységeket is meg tudjuk pergetni, vagy vontathatjuk is. A 6X erősségű, 3/0-ás méretű hármashorog tökéletes méretű, formájú és erősségű, hegyesebb, mint amit bárki is el tudna képzelni egy ilyen méretű horogról! Végül, de nem utolsósorban: minden MADCAT Rattler inline rendszerű, azaz a műcsali teste fel tud csúszni az előkén, így a fárasztáskor csak a csupasz horog van a harcsa szájában, minimalizálva a halvesztést és a műcsali sérülését.
MadCat INLINE RATTLER vertikális wobblerek
MadCat INLINE RATTLER vertikális wobblerek - 2018-ban új méretek!
Kapcsolódó termékek
MadCat CIGAR szivar alakú úszó
MADCAT WHITE CLOSE COMBAT G2
Egy nagy hírnévvel rendelkező bot! Számtalan tapasztalt harcsahorgász kedvenc vertikális harcsás botja és okkal! Ez a bot rövid és érzékeny, ugyanakkor nagyon erős, könnyű és tökéletesen ki van egyensúlyozva. A nanokarbon blanknak köszönhetően ez a bot gyakorlatilag törhetetlen. Azt mondják, a nyerő összeállításon ne változtass – csak a külseje lett most még szebb!
190 cm hossz, nyéltoldós kivitel
30 tonnás nanokarbon blank
Minőségi EVA nyél (70-es keménységű)
Fárasztómarkolat
MadCat harcsázó horgászbotok kuttyogatáshoz
MadCat WHITE INLINE 210 harcsázó horgászbot
Egy igazi luxuskivitelű belső zsinórvezetésű bot a MADCAT kínálatában. 24 tonnás nanokarbon blankra épült, minőségi, 70-es keménységű EVA nyéllel, eredeti ALPS orsótartóval. Ideális a kuttyogatáshoz, de a vertikális jigeléshez, wobblerezéshez is tökéletes. A legnagyobb előnye az, hogy a zsinór sosem csavarodhat a gyűrűk köré!
MadCat WHITE INLINE
MADCAT BLACK VERTICAL 190 HARCSÁZÓ BOT
A MadCat hazánkban egyik legnépszerűbb harcsázó botjának az utóda, változatlan erővel és teljesítménnyel, új köntösben. Egyrészes, jól kiegyensúlyozott karbon harcsázó bot meggyőző falvastagsággal a vertikális módszerekhez: kuttyogatás, műcsali és döglött csalis emelgetés. 18 mm-es orsótartóval szerelve.
MADCAT BLACK VERTICAL 190 HARCSÁZÓ BOT
MADCAT GREEN VERTICAL HARCSÁZÓ BOT
Egyrészes, jól kiegyensúlyozott karbon harcsázó bot a vertikális módszerekhez 190 cm-es hosszban, 150 gramm dobósúllyal. Eredeti Fuji® DPS 18 mm-es orsótartóval és egyedi SeaGuide® ovális gyűrűkkel.
MADCAT GREEN VERTICAL HARCSÁZÓ BOT
MADCAT BLACK INLINE 210 BELSŐ ZSINÓRVEZETÉSŰ BOT
A népszerű Inline botok már Black változatban is kaphatók, elsősorban a kuttyogató horgászok nagy örömére! Karcsú belső zsinórvezetésű bot, ideális a kuttyogató horgászathoz, ahol fennáll az esélye annak, hogy a zsinór a hagyományos botok gyűrűi közé tekeredjen, valamint olyan helyzetekben, amikor a sűrű növényzet, ágak miatt a bot gyűrűi közt futó zsinór elakadhat és ezáltal hibalehetőséget jelent. Ez a 20-30 librás bot elég erős ahhoz, hogy a kapitális harcsákat is kifárasszuk, ugyanakkor a kisebb, közepes harcsák fárasztása is élvezetes vele. 22-es méretű MADCAT orsótartóval. A bothoz egy befűző drótot is mellékelünk a zsinór blankon való átvezetéséhez.
MADCAT BLACK INLINE 210 BELSŐ ZSINÓRVEZETÉSŰ BOT
MADCAT GREEN INLINE BELSŐ ZSINÓRVEZETÉSŰ BOT
Karcsú belső zsinórvezetésű bot, ideális a kuttyogató horgászathoz, ahol fennáll az esélye annak, hogy a zsinór a hagyományos botok gyűrűi közé tekeredjen. Ez a 20-30 librás bot elég erős ahhoz, hogy a kapitális harcsákat is kifárasszuk, ugyanakkor a kisebb, közepes harcsák fárasztása is élvezetes vele. 22-es méretű eredeti Fuji® DPS orsótartóval. A bothoz egy befűző drótot is mellékelünk a zsinór blankon való átvezetéséhez.
MADCAT GREEN INLINE BELSŐ ZSINÓRVEZETÉSŰ BOT
Atlantis Fishing Horgászáruház • 1097 Budapest, Soroksári út 132. • Tel.: +36 (70) 429-9236 • E-mail: info@atlantisfishing.com • Lanitex Kft. adatkezelés nyílvántartási száma: NAIH-77591/2014.