- ATLANTIS FISHING (Prologic, Shimano, Okuma, Trabucco, Ron Thompson, Savage Gear, Big Carp, MMX)
Kedves Horgásztársunk! Tisztelt Partnerünk!
A Savage Gear számos nagyon fogós felszínközelben vezethető wobblert készít, amelyek vagy évek óta kiemelkedően eredményesnek bizonyulnak a balin, süllő, csuka, stb. horgászatában, (a Prey71-et talán senkinek nem kell bemutatni) vagy olyan újdonságok, amelyek a megjelenésük óta eltelt rövid idő alatt is nagyon fogósnak bizonyultak, mint a 2018 óta gyártott Twitch Minnow.
Hírlevelünkben most a Savage Gear sekélyen járó wobblereivel ismerkedünk meg!

Üdvözlettel: Savage Gear csapata
LaNiTex Kft.
SAVAGE GEAR 3D HORNY HERRING
Egy igazi távdobó balinos wobbler a Savage Geartől a 3D Horny Herring. Ez a műcsali egy igazi hering 3D szkennelésével készült, két méretben készül: 8 cm, 13 gramm s 10 cm, 23 gramm. Mindkét méret kivételesen jól dobható a bennük elhelyezett acél és wolfram golyóknak köszönhetően. A műanyag testű, néma wobbler nem rendelkezik terelőlappal, a hátsó részén elhelyezett egy darab, kiváló minőségű erős hármashoroggal rendelkezik. A Horny Herring lassan süllyed, süllyedés közben élénken billeg. Bevontatáskor jobbra-balra kígyózik, kaszál a vízben, az oldalát meg-megvillantva. Vezethető folyamatos, tempós bevontatással, ilyenkor a vízfelszín közelében úszik, vagy pedig a botspicc ütemes pöccintéseivel, rántásaival erősebb kitérésekre, billenésekre késztethető. Hazai vizeinken elsősorban a balin horgászatára kiválóan alkalmas, de a nagyobb mérete kiválóan használható csukára is, sokoldalúsága miatt vertikálisan és horizontálisan mozgatva is fogós! A 8 cm-es Herringet különösen szeretik a csapósügerek is!
A Horny Herringek 7 nagyon fogós színben kaphatók, tartozék nagyöblű csere egyeshorog jár hozzájuk!
VIDEÓ: SAVAGE GEAR 3D HORNY HERRING
Savage Gear Horny Herring
Savage Gear BACKLIP HERRING
A balinozók nagy örömére kifejlesztett Horny Herringhez hasonlóan ez a műcsali is szuper jól dobható, lassan süllyedő wobbler, azonban egyedi felépítése miatt attól eltérő mozgással. Egy kis hering tökéletes másolata, amely a tengeri és édesvízi halak táplálékául szolgáló számos halfajt tökéletesen imitál. A Backlip Herring remek hossztengelye körül billegő, villogó akcióval úszik, nagy távolságról odavonzza a ragadozókat.
A műcsali nagyon messzire dobható és a bevontatás kezdetekor a repülés közben a testhez simuló hátsó terelőlap kinyílik és a csali azonnal billegni és villogni kezd. A hátul elhelyezett terelőlap a felszínre kényszeríti a műcsalit, így nagyon sekély homokpadok, zátonyok, vízinövények felett is elhúzható. A bevontatási sebesség növelésével a műcsali egyre feljebb úszik.
Egy remek kereső csali, hatalmas távolágokra dobható. Szuper a csuka, balin, feketesügér, tengeri sügér, stb. horgászatára.

Szuper élethű 3D részletek
Innovatív hátsó terelőlap
Remek billegő, villogó mozgás
Sekélyen jár, a sebesség növelésével egyre feljebb jön
Wolfram golyós távdobó rendszer
Acél lemezből készült csalogató kanál a hátsó horog mellett
SG ST36 Tournament hármashorgok
VIDEÓ: SAVAGE GEAR 3D BACKLIP HERRING
Savage Gear BACKLIP herringek
Savage Gear 3D Twitch Minnow
A 3D Twitch Minnow olyan, mintha kimondottan a magyar vizekre készült volna: jól dobható, sekélyen vezethető wobbler, amely folyamatos bevontatásra is nagyon vonzóan mozog, nagy tempónál sem billen ki az egyensúlyából, viszont a szaggatott, meg-megugrasztott, "twitch" stílusú csalivezetésre nagyon jól reagál, egészen beteges kitörésekre képes, majd a húzás megszűntével azonnal megáll és lebeg a vízoszlopban.
Megjelenése óta a Twitch Minnow kiemelkedően fogós balincsalinak bizonyult, ugyanakkor süllő- csuka és feketesügér-horgászok is nagy sikerrel alkalmazzák, nem mellékesen pedig kiváló sügércsali! Két méretben: 6,6 cm, 5 g és 8 cm, 8,5 g lesz kapható, 5-5 fogós színben. Kötelező darab!
VIDEÓ: BALIN SAVAGE GEAR 3D TWITCH MINNOW WOBBLERRE
Savage Gear 3D Twitch Minnow - 2018-as újdonság!
Savage Gear PREY71 wobblerek
A Prey 71 wobblerek karcsú, minnow típusú, lebegő (suspendig) műcsalik, nevük ma már fogalom a balinhorgászok körében. Terelőlapjuk viszonylag kisméretű, így nem merülnek mélyre, mintegy 0,5-1 méterig mindössze. Egyenletes bevontatásra is szépen veretnek, és nagyon jól reagálnak a twitch, jerk jellegű botrántásokra, szépen kibillennek és sokoldalúan használhatók emiatt, legyen szó csuka, süllő, balin, domolykó vagy feketesügér horgászatáról. Balinozásnál külön előny karcsú formája, jó, dobhatósága és hogy kimondottan gyors bevontatáskor sem billen ki az egyensúlyából.
Súlyuk 5,5 g, hosszuk 71 mm, 6 rendkívül szép és fogós színben kaphatók.
VIDEÓ: BALINOK SAVAGE GEAR PREY71 WOBBLERRE
Savage Gear PREY71 wobblerek
Savage Gear Sandeel Jerk Minnow
A Savage Gear Sandeel Jerk Minnow egy hosszú, vékony testű, úgynevezett pencil jerk wobbler (az ilyen csalikat hívják az amerikaiak egyszerűen jerkbaitnek), amely terelőlappal van ellátva, kiválóan dobható, nagyon ingerlő mozgásra képes műcsali.
A Sandeel Jerk Minnow egyenletes bevontatásra is szépen veret, de különlegessége nem ebben rejlik: a szakaszos, erősebb rántásokkal való, jerk vagy twitch stílusú bevontatásra széles, betegesen vergődő kitérésekkel reagál, ami ellenállhatatlan a csukák számára. Nem véletlen, hogy a műcsali első hazai kipróbálása során már csukát adott a 2017 őszén nem éppen a csukahorgászok kedvében járó Balatonból. A Sandeel Jerk Minnow 2 méretben: lassan süllyedő 145 mm-es, 14 grammos és lassan felúszó 175 mm-es, 25 grammos változatban kapható, 6-6 remek színben.
Savage Gear Sandeel Jerk Minnow
SAVAGE GEAR 3D CRUCIAN CRANK WOBBLEREK
A Savage Gear 2017-es újdonsága a 3D Crucian Crank wobblercsalád. Ezek a gömbölyded testű, erősen verető, csörgős wobblerek igazi univerzális műcsalik.
3 méretben készülnek: a 34 mm-es (mélyre törő, 3,4 grammos és sekélyen járó, 3 grammos változatban) ideális a kisebb testű halak horgászatára: domolykó, sügér, balin, jász, stb. Kis méretük és merülésük miatt ideálisak a patakokon való pergetésre, még folyásnak lefelé húzva is nagyon könnyedén beindul a veretésük.
A 46 mm-es változat is kétféle súlyban és csőrkiképzéssel készül: a mélyretörő változat 8,3 grammos, a sekélyen járó pedig 6,3 gramm súlyú. Mindkét műcsali igazán univerzálisnak mondható, mindenfajta hal megfogható velük. A mélyretörő változat nagy kedvence lesz a fővárosi Dunán pergetőknek: az előzetes teszteken kiemelkedően fogósnak bizonyult a jász és a balin horgászatában. Kiválóan, messzire dobható, erős szapora veretése, csörgése és 2 m körüli maximális merülési mélysége tökéletessé teszi a dunai helyszínre - és a halak is szeretik.
A család legnagyobb tagja a 64 mm-es, 23 grammos "aranyhal" - kiválóan dobható, mérsékelten mélyretörő (1,4-2 m) wobbler. Ez a méret és forma egyaránt kedvence a harcsáknak, csukáknak és feketesügereknek is, de természetesen a balin, jász és süllő is megfogható vele.
A Crucian Crank wobberek 5, nagyon egyedi és fogós színben kaphatók, a tesztek során minden kipróbált szín eredményesnek bizonyult!
Keressék a Savage Gear 3D Crucian Crank wobblereket - ezek olyan műcsalik, amelyekkel biztosra lehet menni és az áruk is nagyon kedvező!
VIDEÓ: SAVAGE GEAR 3D CRUCIAN CRANK WOBBLEREK
Savage Gear 3D CRUCIAN CRANK
Atlantis Fishing Horgászáruház • 1097 Budapest, Soroksári út 132. • Tel.: +36 (70) 429-9236 • E-mail: info@atlantisfishing.com • Lanitex Kft. adatkezelés nyílvántartási száma: NAIH-77591/2014.